Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni

de Corinuta in Prajituri, 5 Mai 2018 | 5354 vizualizari

 

Știți voi, un fel de tartă, doar că îmi place mult cum sună în italiană, de unde este și rețeta.

 

INGREDIENTE

  • Ptr aluat:
  • 2 ouă
  • 100 g zahar
  • 80 ml ulei
  • 320 g făină
  • 8 g praf de copt
  • Ptr umplutură:
  • 300 g ricotta
  • 50 g zahăr
  • coaja rasa de la 1/2 lămâie
  • 300 g gem de care doriti
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni:

Ptr. aluat mixam ouale cu zaharul intr-un bol, adaugam si uleiul, praful de copt, iar la sfarsit faina cate un pumn pe rand, amestecand dupa fiecare. Trebuie sa rezulte un aluat omogen si moale, dar nelipicios.

Asezam pe masa o hartie de copt, pudram cu faina si intindem pe ea 2/3 din aluat intr-o forma rotunda cat sa acopere forma de tarta si marginile ei.
Forma de tarta o ungem cu ulei si o pudram cu faina, apoi rasturnam usor in ea foaia de aluat cu hartia de copt in sus. Asezam bine cu mana marginile, apoi indepartam haria de copt si taiem surplusul de aluat care depaseste marginile tavii.
Brânza ricotta se amestecă cu zahărul și coaja de lămâie, după care se întinde uniform peste aluat. Peste brânză turnam marmelada și o întindem cu grijă să nu se amestece cu brânza.
Din aluatul ramas întindem o altă foaie pe masa înfăinată, tăiem fâșii drepte și le asezam peste tartă formând un grilaj.

În cuptorul preîncălzim la 180 de grade C, introducem tarta si o coacem circa 40 de minute (a mea a stat doar 30 de minute la cuptor).
Scoatem tarta la racit pe un suport, iar dupa ce s-a racit, o putem transfera pe un platou și o pudrăm cu zahăr praf. Se taie in felii si se serveste.
Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert crostata cu ricotta si marmelada de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

elucubratiiculinare 1

06.05.2018, 08:50

chiar suna bine

mirela0911 1

06.05.2018, 09:50

Ce tarta buna ne-ai adus!

Corinuta 1

28.05.2018, 16:16

Va multumesc mult pentru ca ati trecut pe aici si ati lasat un comentariu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert Alba ca zapada fara coacere